Магически практики за 18-ти лунен ден – Огледало

Магически практики за 18-ти лунен ден – Огледало

жена, огледало

Огледало – символ на деня

Това е ден на отражение на истинската ни същност (огледало на нас). Важно е в този ден да завършите започнатите неща и да не се обиждате. Вие виждате себе си в другите и чувате хората как говорят за Вас, научавате се да приемате всяко мнение като знание за себе си. Това е денят, в който светът около нас и хората, са като огледала, които ни показват истинската ни същност – лошата и добрата.

Ако виждате в другите качества, които Ви дразнят най-вероятно или не можете да признаете тези качества, или не им позволявате да се проявят. Хората не искат да ни обиждат, просто ни дават представа за нас. Днес приятните думи са двойно по-ценни, т.к. са истината. Благодарете на света, че Ви помага да видите истината за себе си.

През днешния лунен ден е по-добре да наблюдавате света, без да показвате значителна дейност, да избягвате прекомерна активност, да се опитвате да възприемаме всичко, което се случва безпристрастно. Днес, повече от всякога е ценна способността за трезва оценка на ситуацията и обективно отношение към себе си и другите.

Аз приемам и виждам себе си истинската/истинския с всичките си качества!

Не се поддавайте на илюзии, инстинкти и тъмни мисли. Огледалото ще Ви покаже през този лунен ден това, което сте постигнали. Този лунен ден служи като един вид урок за човека. Събитията, които стават днес, като огледало, дават на човек възможност трезво да оцени живота си и да разбере какво да промени. Днес, хората са склонни да кажат истината в очите: ако ви критикуват – трябва да помислите над това. А любезните думи не са ласкателство.

Ако е възможно, вземете си почивен ден. Като цяло, денят е по-скоро пасивен отколкото активен. Това не означава, че изобщо не можете да работите. Просто днес гледайте какво се случва около вас.  Днес е добре да спрете. помислите и след това да действате.

Психически неуравновесените хора днес могат да изпаднат в депресия. Ако това Ви се случи, опитайте се да отблъснете лошите мисли и трезво погледнете на нещата. Днес е желателно да се отложат неспешните дела, преговори, съдебни спорове и сделки с недвижими имоти. Днес е по-добре да не започватe нови проекти. Денят е благоприятен за творчество и научни изследвания.

Практика „Огледало“ (по О. Спиваковская)

Съзнателно (т.е. малко „отстрани“ или „отгоре“) забелязваме реакциите ни към партньора или други хора, както и типичното ни поведение. Например: мързел, инерция.
Когато забелязваме това и не се поддаваме на емоционалната реакция, ние си казваме: „Приемам мързела и инерцията си“. Важно е да пропуснем надаващата се раздразнителна вълна на ума: „Как така, как може да мързелувам? Трябва да се работи без почивни дни.“

Признаваме си: „Да, аз съм мързелив/а“, приемаме го и намираме полезния ресурс в това: Не съм мързелив/а, а отпуснат/а и умиротворен/а, плаващ/а по течението и доверяващ/а се на Вселената. Не съм инертен/а, а съм напълнен/а с покой.

Във всичко отрицателно има ресурс, позволете си да бъдете различни и и щастливи.

Практика „Огледало на Венера“ по Лариса Ренар

огледало, жена

 

Когато душата Ви е разбита – разбито е Вашето огледало на Венера в центъра на гърдите. Вие започвате да гледате на всичко през призмата на болката и виждате изкривената картина на света и хората. И колкото повече виждате грозотата, толкова по-страшен става света и ние самите, толкова по-ужасно е нашето отражение и хората, които ни заобикалят.

И само след като възстановите своето огледало и започнете да гледате на света през призмата на любовта, започвате да забелязвате съвършенството на всеки и светът започва да се възхищава на Вашето съвършенство.

Заставаме изправени, краката са на ширината на раменете. Затваряме очи, представяме си тъмна нощ и виждаме зад гърба си пълния диск на луната. Повдигаме дясната си длан и си представяме как луната се спуска в ръката ни. Чувстваме хлад, усещаме как огледалният диск на луната изпълва ръката ни.

Доближаваме дланта си към гърдите с пръстите надолу, вдишваме и си представяме как на издишване лунният диск се влива в центъра на гърдите ни, чувствайки как се появява лунното огледало в сърцето ни.

Изчертаваме кръга около това огледало и дръжката под формата на кръст. Огледалото прилича на знака на Венера.
За лявата ръка оставяме огледалото само на дланта си.

Практиката правим само веднъж. Тя помага да възстановим разбитото си сърце, да се предпазим от негативното влияние и да отстраним от себе си всички отрицателни емоции.

Внимание: лунните практики не са само за жени, те могат да се използват и от мъже. Някои твърдят, че лунната енергия е преди всичко „женска“, но енергийната ни същност е двойна – ние сме мъже и жени. Затова мисля, че тези практики ще бъдат полезни за всички.

Източник за практика „Огледало на Венера“: http://mysteriummoon.com

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че е полезна, ще се радваме да я споделите.

2 thoughts on “Магически практики за 18-ти лунен ден – Огледало

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *